Műholdról kémlelik a méhlegelőket (Petőfi Népe)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. december 17. - BIOGAZDASÁG Norvégiában is kóstolták a gyógynövényekkel ízesített csemegét
Egyre messzebbre kalandozik a fülöpházi méz jó híre. Legutóbb az oslói magyar nagykövetségen kínálták kóstolásra a Molnár házaspár készítményeit.

Persze nem közönséges méz volt ám az, amit Zsuzsa asszony apró üvegekben elvitt a messzi vendégségbe: biomézet, annak is különleges, gyógynövényekkel ízesített változatait. Az apró fűszerpaprika, galagonya, a levendula, boróka vagy a szárított paradicsom olyan különleges, aromás ízekkel ruházza fel a csemegét, amit csak a Molnár Imréékhez hasonló, tapasztalt gazdaemberek tudnak kitalálni. Kisujjukban a méhészet, többéves erőfeszítéssel hozták létre biogazdaságukat a Kiskunsági Nemzeti Park közepén. De nincsenek könnyebben azóta sem.
A minőségi bioméztermelés szabályai összetettek és igen szigorúak. Még a műhold is figyeli a méhek legelőjét, hogy valóban tiszta, vegyszermentes környezetből származzék a méz, amit a hazai meg a külhoni piacokra szállítanak.
Egyelőre még csak a módosabb nyugati vásárlóközönség értékeli a fülöpházi mézet, és dicsérik azokat, akik előállítják. A Molnár-portát, a család életét minap az amerikai CNN televízió is felvette bemutatni a világnak. Miklay Jenő



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.