Brutális mézszennyezések (Magyar Nemzet)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. március 9.- Állatorvosok szerint beledőlhetett a gyógyszeres üveg a bödönbe Újabb öt, antibiotikumokat tartalmazó mézzel szembesült a Hír TV Panaszkönyv című műsorában Süth Miklós országos főállatorvos. Állatorvosok szerint a szennyezés mértéke minden képzeletet felülmúl.
Újabb, ezúttal egészségre veszélyes antibiotikumokkal szennyezett mézet mutatott be a hamisított mézek után a Hír TV fogyasztóvédelmi műsora, a Panaszkönyv. A televízió és a Magyar Nemzet a Klenáncz Méhészet hét termékét a CBA és a Metró áruházakban vásárolta és a tekintélyes brémai laborban, az Applicaban vizsgáltatta. A labor öt termékben talált antibiotikumokat, háromban kétfélét is. A legszennyezettebb méz kilogrammjában több mint egy gramm volt belőlük, amelyről állatorvos szakértőnk úgy fogalmazott: „beleborulhatott a mézesbödönbe a gyógyszeres üveg".
Süth Miklós beszámolt a legutóbbi, 30 százalékban hozzáadott cukorral feldúsított mézeket bemutató műsort követő vizsgálatokról, különösen a keszthelyi Molnár Méz Kft. ellen hozott intézkedésekről. Elmondta azt is, hogy a keszthelyi rendőrségnél korábban tettek már feljelentést a cég ellen hamisítás gyanújával, azonban a rendőrség megszüntette az eljárást bizonyítottság hiányában. Arról a főállatorvos nem tett említést, hogy az előző tévéműsor és a Molnár Méz Kft. általuk kiszabott büntetései után tettek-e újabb feljelentést.
Arra a kérdésre, mi a garancia, hogy az emberek ne ilyen termékeket vásároljanak a boltokban, a hazai élelmiszer-biztonságért felelős főállatorvos széttárta karját, mondván, hogy minden előfordulhat. Süth Miklós öt éve tölti be ezt a posztot, az irányítása alatt kialakult tragikus helyzet ellenére nem gondolja, hogy le kellene mondania.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.