Csapvizet a mézes maciba!( Petőfi Népe)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. május 17.
MIÉRT is nem lepődtem meg azon, hogy hamisítják a mézet? Talán azért, mert ma már annak van hírértéke, ha valamit nem hamisítanak. Baráti társaságokban gyakran hallani: képzeld, vettem ilyen vagy olyan pálinkát, és - állítom neked, hogy - tényleg az volt az üvegben!

Lényegében már mindent hígítunk, pancsolunk, lejáratunk. Nehogy maradjon egy halvány esélye annak, hogy valamelyik szalmaszálon még levegőt kap gazdaságunk, és valamire még büszkék lehessünk!
A MÉHÉSZEK joggal tiltakoznak, ám jobb, ha tudják, hogy semmire sem mennek vele. Pont ugyanolyan szélmalomharc ez is, mint amilyet a borászok vagy a paprikatermelők folytatnak. Amíg a boltban olcsóbb lesz a méz, mint a termelőnél, addig az átlagmagyar ott veszi meg, mert ő már csak ilyen. A minőséget keresők pedig olyan kevesen vannak, hogy rájuk aligha lehet alapozni a méhészet.
A MÉZHAMISÍTÁS kapcsán valami okostojás azt nyilatkozta a híradónak,  hogy a hígított méz nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagot. Csodás! Igazán megnyugodtam. Ennyi erővel csapvizet is önthetnek a műanyag maciba, mert jó esetben attól sem pusztulok el. Már bocsánat, de a pénzemért mégis én szeretném eldönteni, hogy mikor veszek mézet, és mikor kristálycukrot! TAKÁCS VALENTINA

 


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.