Kaland és ismeretszerzés a Mecsekben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. június 28. - Újszerű a Mecsextrém Park kalandtábora és a Gyalogcincér tábor - Izgalmas táborlehetőségeket kínál a Mecsekerdő Zrt. az általános iskolások számára a nyári szünidőre. Gyermekük érdeklődése alapján választhatnak bentlakásos erdei iskolai és napközis jellegű kalandtáborok közül a szülők.

Nem egyszerű szülőnek lenni a nyári iskolaszünet idején. Állandó probléma, hogy két és fél hónapon keresztül mit csináljon a gyerek? Ilyenkor a szülők számba veszik a lehetőségeket: szabadság, nagyszülők, rokonok. Szerencsére egyre több lehetőség kínálkozik a vakáció alatt, ahol nem csupán gyermekmegőrzést vállalnak, hanem tartalmas, élményekben gazdag programokat nyújtanak a kisebb és nagyobb gyerkőcöknek.

A tábori palettán újszerűnek számít a Mecsextrém Park kalandtábora. Augusztus végéig minden hétköznap munkaidőben várják azokat az általános iskolásokat, akik izgalmas kalandokra vágynak a vakáció alatt. A heti váltásban érkezőket szakképzett animátorok foglalkoztatják. Nem kell attól tartani, hogy elkeveredik a gyermek a park forgatagában, mert a tábori csoportok mindig együtt, felügyelet mellett mozognak. A napközbeni étkezés sem probléma, mert az ebédről és az uzsonnáról a szervezők gondoskodnak.

A természetet szerető kis felfedezők számára megfelelő választás a sás-völgyi Gyalogcincér tábor, Hetvehely határában. A majdnem egy hét alatt a kis táborlakók megismerkedhetnek a környék növény- és állatvilágával, hajnali madármegfigyelésen és éjszakai unkakoncerten vehetnek részt, és minden napra jut valamilyen különleges foglalatosság - táncház, kézműves foglalkozások, kreatív csapatjátékok. A krumplipaprikás közös elkészítése a bográcsban, és a tábortűz körüli zenélés, éneklés maradandó élményt jelent a résztvevő gyerekeknek. A szállást és a teljes ellátást az árpádtetői Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola szálláshelye, a 2010-ben teljesen felújított Erdő Háza biztosítja.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.