Környezetbarát óvodát avattak Gödöllőn (zöldtér.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. augusztus 18. - Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója a szerdai átadás után elmondta, hogy a korábban két másik intézménybe járó gyerekeket is fogadó Zöld óvoda a legkényesebb igényeket is kielégíti. A környezetbarát, akadálymentesített épületben galériával és terasszal kibővített csoportszobák kaptak helyet, elkészült egy sószoba és egy tornaterem is.
Az EU-szabványoknak megfelelő mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt udvart két úgynevezett átrium és két modern játszótér egészíti ki. Az energiahatékonyság érdekében napkollektoros vízmelegítő-rendszert alkalmaznak, és szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is kialakítottak - tette hozzá a kommunikációs igazgató.
Nem hiányoznak az esélyegyenlőséget, mozgásfejlesztést segítő eszközök és új bútorok sem. A Zöld óvoda alapkövét tavaly júniusban rakták le. A csaknem 600 milliós beruházáshoz 96 millió forintos önerővel járult hozzá a gödöllői önkormányzat, a többi pénzt uniós forrásból nyerték - közölte Péterfi Csaba.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.