Erdészeti erdei iskolák nyílt napja (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. április 26-án (szombaton), Lengyel-Annafürdőn rendezik a Dél-Dunántúli Régió
Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napját

A rendezvény célja, hogy bemutassák a Dél-Dunántúli Régió erdészeti erdei iskoláit és környezeti nevelési programjaikat.

Rendezvényt szervező erdészeti erdei iskolák: Turisztikai és Természetismereti Központ, Lengyel-Annafürdő (Gyulaj Zrt.), Mecseki Erdészeti Zrt. Erdészeti Erdei Iskolája -Mókus-suli, Gemenci Erdei Iskola Pörböly (Gemenc Zrt.), valamint a Sziágyi Erdei Iskola (SEFAG Zrt.)
Rendezvény helyszíne a Tolna megyei Lengyel-Annafürdő.
A találkozóra meghívták Baranya, Tolna és Somogy megye oktatási intézményeinek pedagógusait, valamint a sajtó képviselőit.
Program során a résztvevők megtekinthetik az egyes erdei iskolák kiállításait, és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.
A bemutatón festménykiállítást is láthatnak az erdei iskola festőtáborainak alkotásaiból.
A jelentkezők fakultatív programokon vehetnek részt, többek között Lovas kocsival hajtathatnak a Tolnai-hegyháton, a „Hunyor” tanösvényen túrázhatnak a pihenőtóhoz és a vadasparkhoz, és kultúrtörténeti sétát tehetnek a lengyeli kastélyban, az „Apponyi grófok világában”.
Ezt követően az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztályát mutatja be Ormos Balázs szakosztály-elnök, majd az erdészek szerepéről beszél a környezeti nevelésben Szabó Lajos titkár.
Ebéd után konzultáció következik az erdei iskolák vezetőivel, majd a napot borkóstoló zárja az Apponyi pincében.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.