Erdészeti erdei iskolák bemutatkozása (oee)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. 04. 27. - Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály dél-dunántúli régióban működő erdészeti erdei iskolái nyílt napot szerveztek a térségben lévő iskolák és óvodák pedagógusai részére 2008. április 26-án, a Gyulaj Zrt. Hőgyészi Erdészetének Lengyel-Annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központjában.

A mintegy 100 fő pedagógus megismerkedhetett a helyiek, továbbá a Mecseki Erdészeti Zrt. Mókus-suli Erdészeti Erdei Iskola és a Kikerics Természetismereti Központ, a GEMENC Zrt. Gemenci Erdei Iskola Pörböly, valamint a SEFAG Zrt. Sziágyi Erdei Iskola munkájával. Az erdészeti erdei iskolák szakmai bemutatókat tartottak a helyszínen és az erdőben.
Kupás Deák Zoltán a Hőgyészi Erdészet vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Pethő József, az OEE elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Kiemelte az erdészeti erdei iskolák fontosságát napjainkban és kijelentette, hogy az erdészek kiemelt partnerei ebben a munkában a pedagógusok, számít együttműködésükre.

A helyszínről több szakmai program indult az erdőbe és a környék látnivalóinak megtekintésére. A kissé elfáradt résztvevőket vadpörkölt várta az „alaptáborban”, melyet a helyi és a sziágyi erdei iskola vezetői készítettek közmegelégedésre. A nap itala pedig a Mecseki Erdészeti Zrt. Kárászi Gondnokságának erdei melléktermékeket feldolgozó üzeméből származó, tartósító nélküli almalé volt. Mint kiderült Bikki Károly üzemvezető ismertetőjéből további erdei gyümölcsökből készült italok gyártása is elindul. Jó lenne, ha az erdészeti erdei iskolák itala ilyen natúr gyümölcslé lenne, a szénsavval és cukorral teli egyéb italok helyett!

A továbbiakban Ormos Balázs, az OEE Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály vezetője ismertette tevékenységüket, programjaik erdészeti jellegét és a használható szakmai anyagokat. Ezt követően Szabó Lajos szakosztály titkár beszélt az erdészek szerepéről, az erdőpedagógia fontosságáról a környezeti nevelés területén.
A rendezvényt jó hangulatú borkóstoló zárta a közeli, egykori Apponyi pincében.
Gratulálunk a szervezőknek Kupás Deák Zoltán erdészetvezetőnek, Gál László, Dénes Margit, Adorján Rita, Szatmáriné Sükösdi Julianna, Göndöcs Róbert és Füsi Balázs erdészeti erdei iskola vezetőknek. Ajánljuk más régióban működő erdészeti erdei iskolák számára hasonló összejövetelek szervezését. Ormos Balázs



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.