2007-2008-ban 1,7 milliárd forint erdei iskola fejlesztésére (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Környezetvédelmi Operatív Programban (KEOP), valamint a Közép-magyarországi Régióban a 2007-2008 időszakban 1,7 milliárd forint áll rendelkezésre az erdei iskolák fejlesztésére - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az erdei iskola pályázati konstrukció célja, hogy 2015-ig mintegy 70 erdei iskola fejlesztésével és a kapcsolódó képzés és tananyagfejlesztés támogatásával az erdei-iskola program színvonala emelkedjen.
A konstrukcióra pályázhatnak nemzeti park igazgatóságok, önkormányzatok és intézményeik, állami erdőgazdasági zrt-k, alapítványok, egyházak, közhasznú társaságok.
A projektek keretében a pályázattól függően minimum 10 millió forint, maximum 80 millió forint támogatás igényelhető, a támogatási intenzitás a projekt elszámolható költségeinek akár 100 százaléka is lehet.
A 2004-2006. évi Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP) Monitoring Bizottsága csütörtökön a Hortobágyi Nemzeti Park területén kihelyezett ülésén - többi között - tájékozódott az erdei iskola fejlesztésről is.
A KIOP keretében 2004-2006 között 112 milliárd forint állt Magyarország rendelkezésre, amelyből 84 projekthez nyújtott támogatást, köztük három erdei iskola fejlesztésére. Uniós pénzből, hazai társfinanszírozással épülhetett erdei iskola a Hortobágyi, a Kiskunsági, valamint a Körös-Marosi Nemzeti Parkban. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2007 novemberében megjelent környezetvédelmi pályázatai további támogatási lehetőséget nyújtanak a környezeti nevelés támogatására, ezen belül az erdei iskolák fejlesztésére is.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.