Nyáresti koncertek az Állatkertben

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt
Öt különleges hangulatú zenés állatkerti este

Július 26-tól egy hónapon át összesen öt alkalommal szervez nyáresti koncertet a Fővárosi Állat- és Növénykert. A koncertsorozat keretében a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, a Hot Jazz Band, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixieland Band szerez majd egy-egy koncerttel felejthetetlen estét a zenekedvelő közönségnek.

Budapest nyári kulturális programjainak palettáján különleges színfoltot jelentenek az állatkerti nyáresti koncertek. Az immár hagyományosnak számító zenei programsorozat népszerűségét bizonyára annak köszönheti, hogy e kulturális eseményeken az esti Állatkert sajátos atmoszférájú, hangulatos világa szerencsésen egészíti ki a koncert zenei élményét.
Az idei esztendőben összesen öt koncert várja a zenebarátokat július 26. és augusztus 23. között, öt héten át, minden szerdán este. Először a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar lép színpadra július 26-án, majd a Hot Jazz Band ad koncertet augusztus 2-án. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar hangversenye éppen augusztus 9-ére, az Állatkert 140. születésnapjára esik. Egy héttel később, augusztus 16-án Budapest Klezmer Band koncertjére kerül sor. A koncertsorozatot az idei évben is a Benkó Dixieland Band fellépése zárja, amelyre augusztus 23-án kerül sor.
Az előadások minden este 20 óra 30 perckor kezdődnek az Állatkert területén. A koncertre érkező látogatók előtt 19 órakor nyitják meg az Állatkert kapuit. A koncert kezdéséig a Pálmaház és környéke nyitva tart a koncertlátogató közönség számára, és a pálmaházi kávézó is meghosszabbított nyitva tartással üzemel.
A koncertekre (2500 Ft-os egységáron) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek.

A program
2006. július 26. szerda, 20:30 (esőnap: júl. 27.)
Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar: Népszerű dallamok (vezényel: Ligeti András)

2006. augusztus 2. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 5.)
Hot jazz Band

2006. augusztus 9. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 12)
Magyar Virtuózok Kamarazenekar: Neves zeneszerzők mesterművei (Hegedűn közreműködik és vezényel: Szenthelyi Miklós)

2006. augusztus 16. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 17.)
Budapest Klezmer Band

2006. augusztus 23. szerda, 20:30 (esőnap: aug. 24.)
Benkó Dixieland Band

Állatkerti zenei hagyományok
Az Állatkerttől egyáltalán nem idegenek a zenei rendezvények. Már az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyben Wieschendorff Henrik vezette a karnagyi pálcát. A húszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta az első koncertjét, amint azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című dalban.
A II. Világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, amelynek helyét ma a Japánkert foglalja el. A hatvanas években lényegében megszűnt hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok öt éve indultak újra.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.