Állatok Világnapja az Állatkertben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageOktóber 1-jén családoknak, október 4-én szerdán pedig az iskolák részére szervez programokat az Állatkert az Állatok Világnapja alkalmából.
Az Állatok Világnapját minden évben október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján rendezik meg világszerte. Nincs ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahol ugyancsak megemlékeznek erről a jeles napról. Minthogy az idei esztendőben október 4-e szerdára esik, ezért nemcsak szerdán, hanem az előtte való vasárnap is szerveznek az Állatok Világnapjával kapcsolatos programokat.

Október 1-én, vasárnap az Állatok Világnapja jegyében családi rendezvényt tartanak az Állatkert munkatársai. Az „Állati Élménypark” nevű, több állomásos vetélkedő keretében a résztvevő családok játékos formában tehetik próbára ügyességüket, tesztelhetik az állatvilággal, az állatok védelmével kapcsolatos tudásukat. A feladatot sikerrel elvégző gyermekek egyórás játszóházi belépőt, valamint National Geographic magazint kapnak ajándékba. A Főkaputól induló családi vetélkedőn 10 és 16 óra között vehetnek részt.
A családi vetélkedő mellett arcfestés, valamint kézműves programok is várják az apróbb és nagyobb látogatókat. Ki lehet próbálni az origami hajtogatást, a gyöngyfűzést, az ujjbáb készítést, mi több, agyagozni, korongozni is lehet majd.
Ugyancsak október elsején kerül sor az Állatkerti Nevelőszülők Napjára. Az Állatkert alapítványának népszerű programját a kert egy-egy lakóját jelképesen örökbefogadó „állatkerti nevelőszülők” számára hirdetik meg, afféle „szülői értekezletként”.
Október 4-én, szerdán, a tulajdonképpeni Állatok Világnapján egész nap egységes árú, kedvezményes (a felnőttjegy árának feléért – azaz 700 Ft-ért – megváltható) belépőjeggyel látogatható az Állatkert. A kedvezményes jegy a Pálmaház és az Akvárium látogatására is feljogosít, ott tehát nem kell külön belépőjegyet váltani. A belépési kedvezmény mellett 9 és 15 óra között vetélkedőt is szerveznek a kert zoopedagógusai. Az öt állomásból álló vetélkedőre, iskolák 6-12 fős csoportjainak jelentkezését várják. A téma: hobbiállatok és „vad” rokonaik.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.