Tavaszvárás borral és kirándulással Gemencen (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. március 10. - A Gemenc Zrt. a kicsiket és a nagyokat egyaránt különleges programmal várja 2012. március 17-én Családi kirándulás és borkóstolás is várja az év első hosszú hétvégéjének szombatján, 2012. március 17-én az érdeklődőket Gemencen. Az erdőgazdaság Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről indul a nagy családi kirándulás, mely segítségével a bakancsos turisták bejárhatják a gemenci ártér legszebb tájait. Szintén ezen a napon szervezi a Gemenc Zrt. az általa felújított és fenntartott Karapancsai Kastély és Major épületegyüttesében „A bor éjszakája” című rendezvényét, ahol a Frittman Borászat kiváló borait és a pécsi kétszeres olimpiai bajnok Bartók Béla Férfikar "Jó bor kell a magyarnak" c.  műsorát egyszerre élvezhetik a magyar borkultúra kedvelői.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 9.00-kor indul a nagy családi kirándulás, a túrázók elhaladnak a Cserta – Duna mellett a Nyárilegelőn keresztül, majd az Országos Kéktúra útvonalán róják a kilométereket tovább Lassiba. Itt pogácsa és forró tea várja a megfáradt turistákat, majd a Gemenci Erdei Vasúttal érkeznek vissza Pörbölyre, a kiindulási pontra. A gyalogosan megtett táv közel 10 km lesz. A csoportot szakavatott túravezetők kísérik, akiknek az ajánlása szerint érdemes lesz meleg, vízálló túraruházatot, gumicsizmát vagy vízálló túrabakancsot, valamint esőkabátot, fényképezőgépet és távcsövet is magukkal hozniuk a túrázóknak.
A négynapos hosszú hétvégén bővített menetrend szerint, naponta két szerelvény (11:25-kor és 13:25-kor) fut ki Pörbölyről.

A déli határ menti Karapancsai Kastély és Majorba március 17-én, szombaton 16:00-kor Bajáról busszal indulhatnak a kultúra és a jó magyar bor kedvelői. A gemenci erdőgazdaság kezelésében lévő majorságban „A bor éjszakája” címmel olyan programon vehetnek részt az érdeklődők, ahol a Frittman Borászat zamatos borai mellett a pécsi kétszeres olimpiai bajnok Bartók Béla Férfikar "Jó bor kell a magyarnak" című  műsorát is élvezhetik.

RÉSZLETES PROGRAM

TAVASZVÁRÓ GEMENC

A BOR ÉJSZAKÁJA
 
  8:30   Pénztárnyitás.
 
 9:00  Indulás gyalogosan Pörbölyről a Cserta - Duna mellett Nyárilegelőre, majd az Országos Kéktúra útvonalán Lassiba.

11:50  Érkezés Lassiba, uzsonna a pihenőhelyen.

12:55  Erdei vasút indulása.

13:19  Érkezés Pörbölyre, az Ökoturisztikai Központba.

16:00  Bajáról autóbusz indul Karapancsára a Szentháromság térről.

17:00 A Karapancsai Történelmi Emlékhely megtekintése idegenvezető kíséretében.

18:00  Borkóstoló a soltvadkerti Frittman Borászat boraiból.

19:30  A pécsi Bartók Béla Férfikar Kamarakórusának műsora.
 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.