Bereg Fest – megújuló hagyomány (Kárpátinfo hetilap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. szeptember 24. -  Kárpátalján évente több tucat fesztivált tartanak. Ezek némelyike több ezer látogatót vonz. A beregvidéki emberek büszkék lehetnek rá, hogy az 1963-ban első alkalommal megrendezett Beregszászi Barátság Fesztivállal ezt a mozgalmat innét indították hódító útjára.

A hétvégén kerül megrendezésre a Bereg Fest 2010 elnevezésű rendezvénysorozat, mely a régi barátságfesztiválok örökébe lép. Megváltozott elnevezéssel, új szimbólumokkal, megújult tartalommal.
Felkértük Szviscso Ihort, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnökét, jellemezze a mostani rendezvényt, mondjon néhány kedvcsináló szót.
– Idén a fesztivál megszervezését egy új kezdeményezőkész csapatra bíztuk. Nyilvánvaló, hogy haladni kell a korral. A csapat célul tűzte ki, hogy a hagyományok és a fesztivál szellemének megőrzése mellett gondoskodnak az új tartalomról. Természetesen velük együtt maximálisan arra törekedtünk, hogy Beregvidék értékei bemutatásra kerüljenek. Nem véletlen például, hogy a fesztivál programjának egy része a szőlőhöz, a szürethez, a borászkodáshoz kapcsolódik. A vidékünkre látogató turisták egyértelműen állítják, hogy tájjellegű ételeink kitűnőek, ezeket az éttermeinkben dolgozó szakácsok és a falusi vendéglátók egyaránt nagyon finoman el tudják készíteni. Remélem, sokaknak módjában áll majd, hogy a nap folyamán ezeket megkóstolja.
Szellemi értékeink bemutatása, ifjú tehetségeink bemutatkozása ugyanilyen fontos. A szervezők arra törekedtek, hogy a népünnepély során mind többen kipróbálhassák ügyességüket, erejüket, szerencséjüket. Egyszóval biztosak lehetünk abban, hogy ha ezen a napon valaki családostól, a barátaival vagy szólóban kilátogat a Beregvidéki SC Muzsalyi úti stadionjába, az biztosan nagyszerűen érzi majd magát. Szeptember utolsó hétvégéjén Beregszászban, a Beregvidéki SC stadionjának területén megrendezésre kerül a „Bereg Fest 2010” elnevezésű 47. nemzetközi barátságfesztivál.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.