Meghökkentő látvány: Csúnya szarvas a Modemben (Hajdú Online)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image2009. február 5. - Debrecen – Meghökkentő látvány fogadja azokat, akik besétálnak a Modem belső kertjébe: a földbe szúrt nyársvasakon egy megnyúzott szarvas látható. Kovách Gergő Csúnya szarvas című, kifejezetten a debreceni művészeti központba készült munkáját február 5-től március 8-ig láthatja a közönség.
– Ismeretes, hogy a szarvas a keresztény hagyományban és az ősi magyar hitvilágban is gazdag jelentést hordozó jelkép: az újjászületés, a megtestesülés, a feltámadás és az igazságra vágyakozás szimbóluma. Békés, kecses, nemes állat, amely sokszor gyanútlanul felkínálja magát az őt üldöző vadászok számára. Egy ókori hiedelem szerint húsának fogyasztása hosszú életet biztosít az ember számára – fogalmaz a Modem csütörtöki közleménye.
Az alkotó, Kovách Gergő (1974) 1998-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, Segesdi György és Körösényi Tamás tanítványaként. Az elmúlt tíz évben számos hazai és külföldi kiállításon szerepelt. Ez az első munkája, ami Debrecenben látható.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.