Utazási kiállítás Szaúd-Arábiában (Tamási Táj)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. július 9. - A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) agrárportfóliójába tartozó 22 állami erdőgazdaság szoros összefogással tett eleget a kihívásnak, hogy a magyar vadászatot méltón képviselje Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, a 2012. május 15-étől 18-áig megrendezett Riyadh 2012 Travel Fair elnevezésű utazási kiállításon. Mind az előkészületi vadász-szakmai koordinációs feladatokat, mind az állami területek kinti személyes képviseletét a tulajdonos megbízásából a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vállalta magára. A külön erre a kiállításra elkészített csaknem 60 oldalas exkluzív bemutató brosúra kitűnő minőségben töltötte be a hiányzó láncszem szerepét, mivel korábban nem létezett angol nyelvű, naprakész, a teljes vadászati portfóliót bemutató nyomtatott anyag, amely mind a 22 állami erdőgazdaság vadászati jelentőségét szemléltetné. Az anyag szerkesztése és az arculatötlet a Gyulaj Zrt. két munkatársa, Gőbölös Péter vezérigazgató és Kovács Tamás vadászati referens mellett Prihoda Judit gra fikus művésznő munkájának érdeme, aki külön ehhez az anyaghoz készített az arab világhoz közelálló stílusú - a sivatagi homok ihlette - akvarelleket. A magyar stand kiváló elhelyezkedése és az első ilyen jellegű bemutatkozó megjelenése mellett Kállay Miklós szaúdi nagykövet úr jelenléte és önzetlen segítőkészsége   is   hozzájárult   ah hoz, hogy a standot meglátogatta a királyi család részéről Mohammed Bin Salman Bin Abdulaziz herceg, Rijád emírjének személyes főtanácsosa is.
A kiállítás a Szaúd-arábiai Királyság gazdagságát és regionális vezető szerepét hirdető, 300 méter magas   szimbolikus   épületben,   a Kingdom Centerben található Four Seasons ötcsillagos luxusszálloda legnagyobb rendezvénytermében volt. A kiállításra ellátogató szaú-diak és családjaik mindegyike azért érkezett, mert a közeli vagy a távolabbi jövőben utazni szeretne, így mindegyikük potenciális vendéget jelentett a kiállítóknak. A magyar vadászati lehetőségek bemutatkozása azért is bizonyult jelentősnek, mert az egyébként „csak" utazási kiállításon kizárólag ez a stand kínált vadászati lehetőségeket is. Számos vendég kifejezett érdeklődéssel fogadta ezek széles tárházát. Az afrikai vadász szafarikhoz szokott érdeklődők a bemutatott videók és fényképek, valamint az átnyújtott angol nyelvű erdőgazdasági anyagok és árlisták megtekintése után nagy lelkesedést mutatott.
A négynapos kiállítás tapasztalataként elmondható, hogy a magyar állami vadászterületek új és érdekes célpontjai lehetnek a jövőben az arab vadászvendégeknek is, ameny-nyiben a rájuk irányuló figyelem nemcsak egyszeri, hanem tartós.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.