Orvvadászott a vezérigazgató (Független Hírügynökség)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008 október 25. - Egy szegedi vállalat vezérigazgatóját gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy társával engedély nélkül lőtt ki két őzbakot Domaszék határában. Az orvvadászokra akkor csaptak le a rendőrök, amikor éppen az elejtett vadakat dolgozták fel.

Úgy tudjuk, hogy a két sportvadász már évek óta lövi engedély nélkül a környéken a vadakat. A vadásztársaságnak több millió forintos kárt okoztak.

Az állatokat reflektorokkal világították szembe, hogy ne tudjanak elmenekülni, majd fejbe lőtték azokat. Ezzel alapvető etikai szabályokat sértettek meg. Trófeás nagyvadat fejbe lőni etikátlan és a vadásztársadalom ezt elítéli - mondta Juszku István a Domaszéki Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság fővadásza. A tiltott területen vadászókat ő vette észre és ő értesítette a rendőrséget.

Amikor a rendőrök rajtaütöttek az orvvadászokon, azok éppen a kilőtt állatokat kezdték feldolgozni ebben a tanyában. Az udvaron szakszerű állvány állt a hozzátartozó eszközökkel. Az egyik őzet megnyúzták, mire a rendőrök odaértek.

Kollégáim lefoglalták az elejtett állatokat, a fegyvereket és mindazokat az eszközöket, amelyek a feldolgozásukhoz szükséges volt, ezen kívül a házkutatás során négy olyan trófeát is találtak, amelyek semmilyen hatósági bizonylattal nem voltak ellátva - mondta Tuczakov Szilvána a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ősz végén az őzbakokra nem lehet vadászni. Ezt tudnia kellett a két férfinek is, hiszen a szomszédos vadásztársaság tagjai, vizsgázott sportvadászok. Úgy tudjuk egyikük egy szegedi vállalat vezérigazgatója.

A vadásztársaságoknál viszonylag olcsón lehet vadhúshoz jutni. Kilónként 1000 forintot kell érte fizetni. Az elejtett két őzet meg tudták volna venni 20 ezerért. Ezzel szemben, lopásért és egy értékes vad kilövéséért, akár börtönbüntetést is lehet kapni.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.