Erdőt ültettek az iskolások (MTI/origo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008.12.16 .- Diákok ültettek őshonos fákat a Gemenc Zrt. szekszárdi erdészetében kedden reggel. Az őcsényi ökoturisztikai központ mellett telepített erdőt tanösvény mutatja majd be a látogatóknak. Az őcsényi általános iskola diákjai 2008 októberében, az Európai Erdők hete keretében már felmérték a közel egyhektáros területet, ahol az erdőfelújítás megkezdődött. Az őcsényi erdőrészlet most ötszáz őshonosnak számító fehér nyárt és vénic-szilt ültettek el az erdészet dolgozói az iskola tizennyolc tanulójának segítségével.
Csontos Péter erdészetvezető elmondta: tavasszal egy tanösvény készül, amely az ökoturisztikai központhoz közel, a gemenci kisvasút keselyűsi állomása mellett a turistáknak is bemutatja az erdő életét. A gyerekek kijelölnek egy-egy fát, és éveken át nyomon követik fejlődését. Janács Gergely, az erdészet műszaki vezetője hozzátette, nem csemetéket, hanem hároméves suhángokat ültettek el, így reményeik szerint négy-öt év múlva hat-hét méter magas erdő áll majd a tavaly kitermelt nemesnyárfák helyén.
A Gemenc Zrt. területén 1996-ban kezdték meg az erdőfelújítást őshonos fákkal. A zrt.-hez tartozó mintegy harmincnyolcezer hektárnyi erdőből húszezer hektáron van folyamatban a fajváltás. A szekszárdi erdészet területén a nemes nyár helyett fekete és fehér nyárt, fehér fűzet, a feketedió helyére kőrist, kocsányos tölgyet és vénic-szilt ültetnek


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.