Szabadidő 2005: motor, szoli és géppuska (gondola)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

(FeHoVa-riport)
2005. március 8.
ImageManapság a szabadidő fogalma is megváltozott egy kicsit. Ma már méregdrága jachtokat, tűzpiros motorokat és nyilván szórakoztató célokat szolgáló pisztolyokat jelent, amelyet ki is állítottak a BNV területén. Nézze meg mi mindennel tölti szabadidejét!
Március elején a Szabadidő 2005 keretében négy kiállítás gazdag kínálata fogadta a sportos hobbik kedvelőit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Vadászkalap, horgászbot, búvárkodáshoz légzőkészülék, sportcipő, motor felszerelés, vagy akár egy egész hajó akadhatott az érdeklődők horgára március első hétvégéjén. A szervezők mindent és mindenkit megmozgattak a négy nap színvonalas programjával.

Sport kiállítás
Idén ismét kiemelt szerepet játszott a kerékpározás és a búvárkodás a Sport kínálatában. Az egészséges életmód megvalósításához fitness, wellness sporteszközöket, az extrém sport kedvelői számára új felszereléseket ajánlottak a kiállítók. Újdonságnak számított a 2005. évi gazdag kísérőprogramban a mountainbike kerékpárverseny és a búvár merülési bemutató.

Hajók a láthatáron!
Magyarországon egyedülálló hajó kínálat: több mint 110 hajó, jet-ski, vízisí és windsurf fogadta az érdeklődőket. A 14. Nemzetközi hajókiállításon hazai és külföldi cégek, utazási irodák kedvező ajánlatokkal csábították vizekre a hajósokat. Az Adriai tenger és a magyar nagy tavak külön információs standokon mutatkoztak be. A Miss Balaton szépségverseny királynője személyesen is beszámolt balatoni élményeiről. A kísérőprogramokat filmvetítések és hajó-makett kiállítás színesítették.
Fantasztikus motorok
Szinte az összes márka jelen volt az eddigi legnagyobb Budapest Motor Kiállításon. A legújabb motorok, felszerelések, alkatrészek mellett idén először a használtak között is válogathattak a látogatók. A motoros kocsma kellemes hangulatot teremtett, a közönséget elkápráztatták a Streetfighter bemutatók sztárjai és a látványos divatbemutatók. Idén ismét külön parkoló fogadta a motorral érkezőket.
A FeHoVa kincsei
Minden megtalálható volt itt a vadászathoz: a fegyverektől a vadászékszerekig; valamint a horgászathoz: a botoktól a speciális ruházatig. A FeHoVá-n kiállított afrikai trófeákat Safari környezetbe varázsolták a látogatókat. A 12. nemzetközi találkozó Vadászkürtös Fesztivállal, vadász zenekarok műsoraival egészült ki. A horgászat rajongóit idén először egy külön pavilonban horgászparadicsom fogadta, ahol a látogatók részt vehettek – a horgászok körében ismert – casting célbadobóversenyen is.

A vasárnap kora esti záróra újabb rekordot hozott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont életében. A „Szabadidő 2005” kiállítás látogatói létszáma, a pénteki, immár rendszeresnek mondható kiadós havazás ellenére csúcsot döntött. A kiállítás ideje alatt meghirdetett motoros „streetfighter” bemutató pénteken átmenetileg motoros szán bemutatóvá avanzsálhatott volna, ha éppenséggel most nem a tavaszt köszöntenénk… De látogatóinkat nem riasztotta el az időjárás, megdőlt a kiállítások történetében bűvösnek tartott nyolcvanezres látogatói létszám.
A kiállítást dr. Ábrahám Attila az NSH államtitkára nyitotta meg. A harmadával bővült kiállítási területen mind a négy, nagy kiállítási helyszínen dübörgött a show. Az önálló színpadokon, illetve a Harley-Davidson stand kamionjának platóján egymást váltották a magyar média és közélet sztárjai. A FeHoVá-n a Bonobo kongói táncosai Kembe Sorel, kardvívó, síző olimpikonnal kiegészülve forralták a hangulatot. Élménybeszámolót tartott Igaly Diána Olimpiai Bajnok sportlövőnk, Talmácsi Gábor világbajnok jelölt motorversenyzőnk és vadászemberként szarvasbőgő versenyt vezetett Stohl András. Fábry Sándor saját, muzeális hajóját –mint kiállítási darabot– csodálta teljes rivaldában, Horváth Charlie pedig rögtönzött koncertet adott a motor és hostess rajongóknak.
Szombat délelőttre pedig csodát tettek a Hungexpo munkatársai az A pavilon melletti szabad területen. Motoros kaszkadőreink Erdős Csaba és Mókus, hókupacok között, de porszáraz aszfalton bemutatózhatott, vagy négy garnitúra gumit elfüstölve. Természetesen nem maradhatott el a szokásos kiállítói, motor, hajó és hostess szépségverseny sem. A nagyérdemű zsűri tagjai, Erdélyi Mónika, Geszler Dorottya, Jónás Eszter-Miss Balaton, Bárdossy Sándor, Delhusa John, Kembe Sorel, Kótai Mihály, Talmácsi Gábor, a Suzuki motoros, az Eurohold Kft. horgász és a Tengerdi Vadászatszervező Iroda standját találta a legizgalmasabbnak, a BMW K1200 R motorját és a Sealine F34-es hajóját a „legdögösebbnek”, a Harley-Davidson standjának szőke Ildijét pedig a legkedvesebbnek. A tizedik születésnapját ünneplő Sport kiállításon a KTM bemutatkozása tette a legnagyobb hatást a tisztelt zsűrire.
A látogatók között ebben az esztendőben is – immár tradicionálisan – egy Harley-Davidson Sportster Roadstert sorsoltak ki, ám ebben az esztendőben csatlakozott e tiszteletre méltó hagyományhoz a Jeanneau egy kishajóval. A Harley-ra Ollai Csaba ülhet, Máté István pedig tervezheti nyári hajóútját!
Az Author cég pedig egy profi felszereltségű mountain bike kerékpárral tette szebbé a tavaszt Gazsi Jánosnak.
Több, mint nyolcvanezer látogató fordult meg a rendezvényen.

 

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.