A bankok üzletet látnak a zöld portálokban (Zöldtech)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2005. április 4.
Az ABN Amro és a Citigroup bank is anyagiakkal támogatja egy zöld szervezet honlapját, mert üzleti lehetőséget lát a maga számára a környezetvédelemben. Utóbbi pénzintézet már közölte is, hogy 800 ezer dollárt szán rá és a hasonló kezdeményezésekre.

Az Ecosystem Marketplace (EM) ingyenes online információs platform, a Forest Trends nevű amerikai szervezet indította a napokban. A portálon tájékoztatást adnak az ökorendszerekkel kapcsolatos kereskedelmi tevékenységről, árakról, beleértve az európai széndioxid-piacét. Megismerteti a portál látogatóit azzal is, melyek lehetnek az ökorendszer-piac előnyei. A portál fokozatosan bővíti majd információit.
A Citigroup amerikai pénzintézet illetékese szerint az EM fontos szerepet fog játszani a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések felvetésében és feltár jelentős pénzügyi lehetőségeket is a világ kis- és középvállalkozói számára, de a kisjövedelmű vállalkozóknak is.
Az ABN Amro bank úgy becsüli, hogy egyedül az európai széndioxid-kereskedelem, amelyben január óta már 25 millió engedéllyel (kredittel) üzleteltek, 2012-re 45 milliárd eurós üzletté válik. A bank új környezetvédelmi finanszírozási termékekkel készül piacra jönni.
Az angol nyelvű portál a www.ecosystemmarketplace.com címen működik.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.