Két hónapja 800 brit róka esett a falkavadászat áldozatául (greenfo/MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2005. április 7.
A falkás rókavadászat február 18-i betiltása óta 800 rókát öltek meg Angliában - közölte a Countryside Alliance, amely az úri passziónak számító brit vadászati hagyomány lelkes védelmezője.
A napokban ismertté vált szám az évszaknak megfelelő átlag - de azt nem kommentálta a testület, hogy miként végeztek ezekkel az állatokkal. A betiltott falkavadászat során a lovas hajtók kutyái tépték szét az odúikból kikergetett rókákat, amit az állatvédők a módszer kegyetlensége miatt elleneztek, és el is érték törvényen kívül helyezését. Az újabb szabályozás szerint a felhajtott rókát csak lelőni szabad, és a vadász a törvény előtt felel azért, ha kutyáit ereszti a vadállatra.
A Countryside Alliance összesítése szerint a tilalom bevezetése óta eltelt időszakban tagjai több mint ezer vadászaton vettek részt, ami a társaság szerint "nagyon bíztató abból a szempontból, hogy megmutatja: a vadászok eltökélten fenn akarják tartani struktúráikat addig is, amíg elérik a törvény felülvizsgálatát". Hozzáfűzte: a vadászok megmutatták "mennyire képtelenek lennének a rendőrök betartatni ezt a törvényt". Az ellenzéki Konzervatív Párt a falkás rókavadászat újbóli engedélyezését ígéri arra az esetre, ha győzne a májusi választásokon.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.