A KvVM Zöld toll díjai 2006 (greenfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. június 7.
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a környezetvédelmi tudatformálásban kiemelkedő tevékenységet végző újságírók elismerésére alapított Zöld Toll-díjat adományozott. Elektronikus sajtó, televíziós” kategóriában a tv2 Napló című műsor szerkesztőségének.
A tv2 Napló című oknyomozó riportműsorának munkatársai nem csak az elmúlt évben, de a korábbi években is kiemelt figyelemmel kísérték a környezet és természetvédelem ügyét. Számos alkalommal készítettek figyelemfelhívó riportműsort többi között az illegális hulladékelhagyásról, a „tilosban szemetelők” elleni küzdelemről. A Napló szerkesztősége „a tilosban szemetelőkkel szemben” a zéró tolerancia elvére építve nem egyszer saját maga kezdeményezett hulladékgyűjtési akciót is, ezzel a gyakorlatban is megvalósítva azt, hogy a környezettudatos gondolkodást és viselkedést népszerűsítsék.
A Napló a Zöld Toll-díj mellett a zöld gondolkodásmód és életszemlélet népszerűsítése érdekében végzett munkájáért egy különdíjat is átvehetett a minisztériumtól, mégpedig egy újrahasznosított papírból készült lámpát. A díjat átvette Azurák Csaba.
Elektronikus sajtó, rádiós kategóriában az Inforádió Belpolitikai Rovatának.
Az Inforádió Belpolitikai Rovatának munkatársai az elmúlt években egyre nagyobb figyelemmel és gyakorisággal tájékoztatták a közvéleményt környezetvédelmi ügyekről. A rádió munkatársai országos és helyi érdekeltségű témákat egyaránt feldolgoznak hírműsorokban, interjúk keretében, ezzel is hozzájárulva a környezettudatos életmód és gondolkodás terjesztéséhez, népszerűsítéséhez. A díjat átvette: Mucsányi Mariann
Írott sajtó kategóriában megosztva Németh István Gergelynek, a Világgazdaság újságíró-szerkesztőjének.
Németh István Gergely újságíró, felelős szerkesztő 1998 óta folyamatosan tudósít környezetvédelmi kérdésekről, jogalkotásról és beruházásokról, 2006. februárja óta a Hulladéksors szakmai magazin felelős szerkesztőjeként is hozzájárul a környezettudatos gondolkodás és viselkedés médián keresztüli népszerűsítéséhez. A Zöld Toll-díjra alapos, pontos és tényszerű tájékoztatásáért is érdemes.
Írott sajtó kategóriában megosztva Szőke Margitnak, a Békés megyei Hírlap újságíró-szerkesztőjének.
Szőke Margit, a Körös-vidék környezetvédelmével és vízgazdálkodásával összefüggő aktuális eseményekről másfél évtizede folyamatosan ad hiteles és átfogó tájékoztatást Békés megye lakossága számára korrekt, kreatív és szakmailag megalapozott módon.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.