2023. február 22. - Vadászat ellenes aktivisták tönkretettek egy szarvashús-automatát egy ismert német vadászvendéglő előtt.
A Németországban jól ismert étterem tulajdonos és a vadászatot népszerűsítő Jonas Baumgärtner étterme elé kihelyezett vadhús-automatáját tönkretették. Az Ulmban található Der Wild e Eirt nevű étterem előtt álló automatát az
ismeretlen elkövetők építési habbal tették használhatatlanná, amit minden nyílásába befújtak, így a termékeket adagoló fiókba és a pénz behelyezésére szolgáló nyílásba is belepumpáltak. Végül az automata üvegére a Krematórium - nem hűtőszekrény feliratot festették.
Most 12 ezer euróra becsülte a tulajdonos a kárt, mert az automata teljesen használhatatlanná vált. Hozzátette, nem ez volt az első eset, több alkalommal festettek vadászat ellenes feliratokat az automatára és az étterem falára is. Már egy éve küzd ezzel a problémával.
Baumgärtner feltételezi, hogy radikális állatvédők célozzák őt, ezzel példát akarnak mutatni a vadászat és a húsfogyasztás elleni tiltakozásra.
- Mindig azt mondom, ha a témáról akarsz velem beszélgetni, ülj le velem az asztalhoz, nyitott vagyok rá. Mások tulajdonának tönkretétele nem megoldás, az aktivizmus túl messzire megy - mondja az ismert fogadós.
Ebben a helyzetben nem engedhet meg magának egy másik gépet, és nem tudja kifizetni az emelkedő biztosítási díjakat sem. Ezért felhagy az utcai automatából történő árusítással, és visszatér az üzletben történő vadhús-értékesítéshez. Mint rámutat, az automata népszerű volt a fogyasztók körében, és jó üzleti ötlet volt. Itt árulta kis üzemének vadhús specialitásait, de lehetett belőle vásárolni például szarvasgombás levest is. Főleg nyáron volt nagyon népszerű, a grillezéshez előkészített húsokat sokan vásárolták.
Így sajnos el kell búcsúznom egy, az én szemszögemből egy sikeres üzleti ötlettől!
Köszönet a 'sokszínűség fiainak és lányainak', akiknek ismét sikerült tönkre tenniük a jó ötleteket és megoldásokat!"- írta a közösségi oldalán.
Baumgärtner Németországban a vadászkonyha és a vadászat népszerűsítőjeként is ismert. Évente 60 gasztronómiai tanfolyamot, 40 szabadtéri rendezvényt és erdei túrákat szervez, ahol a vadon élő állatok szokásairól és a vadászat művészetéről beszél. Sárközi Judit