Meghalt a WWF hét munkatársa Nepálban (greenfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. szeptember 26.
Megtalálták a szombaton Nepálban, Katmandutól 480 km-re keletre a fedélzetén 24 emberrel lezuhant helikopter roncsait. Hivatalosan is megerősítették, hogy a balesetnek nincs túlélője. A gép fedélzetén utazott a WWF hét munkatársa, a nepáli erdészeti miniszter, újságírók és a személyzet. A szerencsétlenül járt helikopter utasai éppen egy ünnepségről tartottak hazafelé, ahol a nepáli kormány együttműködést írt alá a helyi közösségekkel a Kangchenjunga élővilágának védelme érdekében. Nepál egyik minisztere, az erdőügyekért is felelős Gopal Rai is a gépen tartózkodott.
A Kangchenjunga Természetvédelmi Terület gazdag állat- és növényvilágáról, érintetlen természeti szépségeiről és az itt élők hagyományőrző életmódjáról híres. Itt él többek között a mára rendkívül megfogyatkozott számú hópárduc és a kis panda, más néven vörös macskamedve. A terület védelme érdekében 1998-ban indított projekt nem csak az élővilágot hivatott védelmezni, de egészségügyi szolgáltatással, oktatással is támogatja az itt élő embereket. A helyiek ma már fontosnak érzik környezetük védelmét: az elmúlt években csökkent az orvvadászat, a gyógynövények nagy mennyiségű illegális begyűjtése és az illegális fakitermelés. Sőt, bizottságokat állítottak fel, melyek feladata az élővilág folyamatos megfigyelése és a törvénytelen cselekedetek felderítése.
A WWF őszinte részvétét fejezi ki a balesetben elhunyt kollégák (a WWF Nepál három, a WWF US és UK két-két munkatársa) családjának. A nemzetközi természetvédelmi szervezet 45 éves történetében még nem történt hasonló eset.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.