Kigyulladt a somogyzsitfai kollégium (Index)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. január 15.
Kigyulladt a Somogyzsitfához tartozó Szőcsénypuszta középiskolás kollégiumának teteje. A diákok közül senki nem sérült meg.
Nyolc óra körül sikerült megfékezni a lángokat a szőcsénypusztai középiskolás kollégiumban, de belül még mindig izzik a tetőszerkezet, amelynek bontását a tűzoltók már elkezdték - közölte a mentést a helyszínen irányító megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta tüzet az "L" alakú kollégiumban - mondta Heizler György. A tűzoltók kiérkezésekor a 30, illetve 25 méter hosszú épület tetőszerkezete már teljes terjedelmében égett - idézte fel a történteket.
A diákotthonban kétszáz középiskolás volt, közülük mindenki épségben van, senki nem sérült meg. A diákok az épület tűzriadóterve alapján megfelelően tudták elhagyni az épületet.
Az oltásban hat fecskendővel és két létrás autóval mintegy félszáz tűzoltó vesz részt. A helyszínen kaposvári, nagykanizsai, marcali és keszthelyi tűzoltók dolgoznak. A mentést nehezíti, hogy a faluban elfogyott a víz, s ezért lajtoskocsikat kell kivezényelni az oltáshoz.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.