Valami újszerűre vágyik? (Hírszerző)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. december 12.
Vegyen személyre szabott, karakteres karácsonyfát!
Két norvég fiatalember természetes környezetben felnőtt, kissé tökéletlen karácsonyfákat kínál azok számára, akiknek elege van a túltenyésztett, hibátlan facsemetékből.
Az újszerű ötlet megalkotói erdőgazdálkodással foglalkoznak, habár nem vidéken nőttek fel. Egyikük képzőművész, társa pedig pszichológiai diplomát szerzett, de mivel nem találtak megfelelő állást, átmenetileg favágóként helyezkedtek el. Feladatuk: kivágni a felesleges facsemetéket az erdőben. Munka közben azonban megsajnálták a likvidálandó példányokat, mert úgy vélték, igazán kár, hogy ilyen értelmetlenül kell elpusztulniuk. Ezért aztán létrehoztak egy weboldalt, ahol a kiirtandó fenyők fotóit helyezték el, amelyeket karácsonyra meg lehet rendelni.
A honlap tulajdonosok minden egyes fának fantázianevet adtak, és a vásárló úgy érezheti, személyre szabott növényt választott. A megnyerő "Sűrű tetejű" vagy "Grand Prix" mellett olyan elnevezések is előfordulnak, mint a "Nem épp a legtökéletesebb" vagy a "Szörnyen eredeti". Az ötlet bevált, úgy látszik, sokan megelégelték, hogy Dániából importált, hibátlan karácsonyfákat állítsanak fel otthonukban. A fiatalemberek azt is elmondták: nem elsősorban a pénz miatt hozták létre a honlapot, egyszerűen csak alternatívát akartak nyújtani a vásárlóknak, és ők már annak is örülni fognak, ha nem lesz veszteséges a vállalkozás.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.