Narancssárga riasztás az országra (Független Hírügynökség)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. 04. 21. - Kedd éjfélig a második legkomolyabb szintű, narancssárga riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. 90-100 km/órás szél lehet, diónyi jég eshet.
A hétfő déli óráktól viharos széllökésekre kell számítani az országban. Késő délutántól először a Dunántúlt, majd az északkeleti országrészt zivatarzóna éri el, amely várhatóan felhőszakadást és jégesőt hoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig narancssárga riasztást adott ki. Hétfőn a déli óráktól főként az Észak-Dunántúlon és az ország középső megyéiben helyenként viharos, 60-65 km/órás lökések kísérhetik a keleti szelet. Késő délutántól, estétől a Dunántúl nyugati, délnyugati részét eléri egy zivatarzóna, amely este északkelet felé helyeződik. A térségben heves zivatarokra is számítani kell, 90-100 km/óra sebességet meghaladó szélrohamokkal, akár dió nagyságú jégesővel és helyenként felhőszakadással.
A zivatarzóna várhatóan az éjszaka második felében hagyja el az északkeleti országrészt. Kedden hajnalban foltokban sűrű köd képződik, ami délelőtt feloszlik. A délelőtt második felétől szórványosan ismét zivatarokra kell számítani, viharos széllökésekkel és néhol jégesővel, olvasható az OMSZ honlapján.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.