Közös reklámkampány a finnországi faanyag eladások bővítése érdekében ( NordicForestry /Fatáj)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Június első hétvégéjén az MTK (Mezőgazdasági Termelők és Erdőtulajdonosok Központi Uniója) a finn fafeldolgozó-ipar szereplőivel közös reklámkampányt indított a hazai faalapanyagok értékesítésének fellendítése érdekében.

2008 elején az értékesítés számottevően kevesebb volt, mint 2007-ben, és ezen változtatni kellett. A reklámkampány, aminek célcsoportja az erdőbirtokosok köre, országszerte 24 újságban látott napvilágot.
Az MTK elnöke, Michael Hornborg, elmondta, hogy a finn fafeldolgozó ipar kifejezte a feltett szándékát, hogy nagyobb mennyiségben szeretné használni a hazai faanyagot. Az egyre növekedő igények jobb lehetőségeket biztosítanak az erdőbirtokosok számára, hogy kezeljék, termelésbe vonják az erdőterületeiket.
A bőséges finn erdei források jó lehetőséget nyújtanak az ipar igényeinek kielégítésre és a biológia sokféleségre vonatkozóan egyaránt. A finnországi erdők éves növedéke majdnem 100 millió köbméter. Ennek mindössze 60 százalékát dolgozzák fel. A fenntartható (tartamos) erdőgazdálkodási követelmények legalább további 20% kitermelését teszik lehetővé. Mindeközben továbbra is tovább gyarapodik az erdőállományok fatömege, megmarad a biológiai sokféleség és a rekreációs lehetőségek használata.
A fafeldolgozó-ipar így az elérhető hazai nyersanyag 80 százalékát megkapja a magántulajdonban levő erdőkből. Az erdőbirtokosok évente több mint 100.000 adás-vételi szerződést kötnek. Ez alapján a finn fakereskedelem előnyeit a társadalom széleskörűen élvezi, tapasztalja.
Az erdőgazdálkodásból és a fafeldolgozó-ipar közvetlenül, és közvetve majdnem 200.000 embert alkalmaz. Az erdőgazdálkodás, erdőművelés, fakitermelés, faanyag szállítás, fafeldolgozás (a cellulóz- és papíripart is beleértve), munkát adnak, és megélhetést biztosítanak az összes országrészben. Az erdő alapú ipar Finnország nettó export jövedelméből mintegy egyharmadot képvisel. A hazai fakereskedelem tartja mozgásban a finn gazdaságot.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.