b_150_150_16777215_00_images_stories_ozonenetwork_gyuttmentfeszt1.JPG

2017. augusztus 17. - A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója.

Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban. Több száz előadás és bemutató a vidéki élethez kapcsolódó minden témában. Egyesületek, alapítványok, közösségek mutatkoznak be, de egyéni utak, választások és azok eredményei is megismerhetőek.
A fesztivál 2015-ben született önkéntes, lelkes segítők, szervezők munkájának köszönhetően. 2017-ben Gyüttment vándorfesztivállá alakult, és két év után útra kelt Csobánkapusztáról a Vas megyei Oszkóra.

b_150_150_16777215_00_images_stories_ozonenetwork_gyuttmentfeszt2.JPG

Az Ozone Tv csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendége Csatlós Regina a fesztivál főszervezője elmondta, az augusztusban megrendezésre kerülő fesztivált a szervezők szeretnék családias hangulatban tartani, ezért a létszámmaximum napi 1000 fő. Az Oszkói Szőlőhegyen számos program, előadás mentén bemutatkozik Oszkó és környéke is, szó lesz a helyi szőlőművelésről, a hegyháti Borbarát Kör munkájáról, az erdei iskoláról, a turizmusfejlesztésről, és a Hegypásztor Kör történetéről, tevékenységéről.
A szervezők tudatos döntése volt, hogy vándorfesztivállá alakították a Gyüttmentet, mivel így fejleszteni tudják a vidéket és a helyi gazdaságot is erősítik. Szeretnének olyan házigazdákkal együttműködni, akikkel közösen kézzel fogható, gyakorlati segítséggel szolgálhatják a vidékre költözőket. A szervezők ezen kívül az alternatív életmódot választókat, a gyüttmenteket szeretnék segíteni abban, hogy egymást támogató és erősítő közösséggé válhassanak.
http://videa.hu/videok/ozonetv/emberek-vlogok/08.17-gyuttment-fesztival-kvIHOIIWNoKUt9Id

No events